In juni ontving William nieuwe verantwoordelijkheden binnen onze zendingsorganisatie VIANOVA (voorheen de Belgische Evangelische Zending) om de outreach via alle 6 van onze christelijke boekhandels in België te coördineren en een uitgeverij te ontwikkelen om heel West-Europa te beïnvloeden.
Dit vereiste dat we naar Brussel moesten verhuizen zodat we centraler konden wonen, plus veel meer reisen door het hele land en jaarlijks naar de VS.
Zoals u zich kunt voorstellen, heeft dit onze kosten voor levensonderhoud en onze behoefte aan financiële partners aanzienlijk verhoogd. Als u in staat bent om op de een of andere manier te helpen en detailen wilt, lees verder voor meer informatie.
Wilt u alstublieft bidden dat God ons zal gebruiken om meer Belgen toe te rusten om het evangelie van Jezus Christus te delen en discipelen te maken? Erg bedankt!

Hoe werkt de financiële ondersteuning van de zending?
De BEZ/VIANOVA ontvangt giften namens ons en geeft ze maandelijks aan ons in de vorm van een nettoloon (ca. 1600 euro na belastingen en ‘werkgeverskosten’). Ze blijven ons een consistent bedrag geven, zelfs als er onvoldoende geld binnenkomt. Dan bouwt zich een schuld op en moeten we de zending terugbetalen.

Heb je voldoende financiële steun?
Tot nu toe zorgden ongeveer 22 vaste maandelijkse supporters voor ongeveer de helft van de behoefte van 2200 euro; de andere helft is over het algemeen binnengekomen via eenmalige giften. Enkele maanden is niet aan de behoefte voldaan, dus we hebben een schuld aan de missie van ongeveer 2000 euro.
Met de nieuwe huisvesting en extra reiskosten moeten we nu 3400 euro per maand inzamelen. Daarom maken we mensen bewust van de noden.

Concreet, hoe kunnen mensen helpen?
Regelmatige maandelijkse ondersteuning in welk bedrag dan ook is van harte welkom. Eenmalige giften zijn ook nodig. Zie hieronder hoe je een geschenk kunt geven. Rail passes (Belgische treinkaartjes) en andere hulp bij transport zijn nodig.

Welke andere behoeften hebben jullie, en hoe kunnen we bidden?

  • Bid voor ons uithoudingsvermogen, wijsheid en genade en voor Gods voorziening.
  • We hebben dringend veel meer medewerkers/vrijwilligers nodig in de boekenwinkels (Nederlandstalig en Franstalig) en voor de zending.
  • Bid dat God voldoende ondersteuning voorziet voor de mensen die de Genk winkel na ons zullen beheren (Jochem Beunckens & Febe Van Ham) zodat ze de winkel voor het einde van dit jaar kunnen beginnen beheren.
  • We willen dat elke kerk in België een ‘ambassadeur’ selecteert als contactpersoon tussen de kerk en de plaatselijke christelijke boekenwinkel. Ben jij die persoon?

Om ons te ondersteunen:
IBAN: BE93 3100 5797 5067
BIC: BBRUBEBB
(Note: Familie BODE)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s